e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Σεμνοπρεπώς προεορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου εν Βανάτω Ζακύνθου | Αποχαιρετισμός Διακόνου Ιωάννου Ρένεση



Μέσα στο ευφρόσυνο, κατανυκτικό και σεμνό περιβάλλον της Ευχαριστιακής Συνάξεως της σημερινής Κυριακής, 10ης Ιουλίου 2016, τιμήσαμε ως Ενορία την ιερή μνήμη του νέου Οσίου της Ορθοδοξίας Παϊσίου του Αγιορείτου, ενός πολυσέβαστου αγίου των τελών του 20ού αιώνα. Έγινε Αρτοκλασία, ευλογήθηκαν τα Κόλυβα (δεητικές προσφορές της ευλαβούς Οικογενείας του Διακόνου Ιωάννου Ρένεση) και όλοι οι εκκλησιασθέντες κατέθεσαν την ικεσία τους στον κοσμαγάπητο Γέροντα, του οποίου επιτυχημένη Εικόνα ιστορήθηκε πέρυσι, δωρεά της κ. Ντενίκας Κοντονή. Σημειωτέον, ο ανθοστολισμός της Εικόνας ήταν προσφορά του κ. Παύλου Δεσύλλα. Για τον τιμώμενο νέο Όσιο ομίλησε ο εκπαιδευτικός θεολόγος κ. Σταμάτιος Ζούλας, ο οποίος εστίασε στην προσωπικότητα Παϊσίου μες από τις πολλαπλές ασθένειές Του, τις οποίες υπόμεινε μέχρι την εκδημία Του αγόγγυστα. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας διανεμήθηκαν σε όλους από μια εικόνα του οσίου Παϊσίου σε ξύλο και από ένα μικρό παιδικό βιβλίο με τον βίο του, από τις Εκδόσεις Ποταμίτου, αμφότερες προσφορές ευσεβούς διαδικτυακού φίλου.

Στην απόλυση ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ανακοίνωσε προς το εκκλησίασμα ότι η σημερινή Κυριακή ήταν η τελευταία φορά που βρισκόταν λειτουργικώς ανάμεσά μας ως Διάκονος ο π. Ιωάννης Ρένεσης, δεδομένου ότι την επόμενη Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, πρόκειται να χειροτονηθεί Πρεσβύτερος από τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, στον πανηγυρίζοντα Ναό του γενέθλιου χωριού του π. Ιωάννη, την Αγία Μαρίνα του Φαγιά, όπου μάλιστα θα αναλάβει εφημεριακή ευθύνη. Ο π. Παναγιώτης ευχαρίστησε τον μέχρι τώρα Διάκονο εκ μέρους της Ενορίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την ευγενική, καταλυτική, διακριτική και σεμνή παρουσία του στο Μπανάτο επί ένα ολόκληρο έτος, ευχόμενος εκ βαθέων να αναδειχθεί άξιος λειτουργός του ιερού Θυσιαστηρίου και καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού. Τέλος, ο π. Παναγιώτης τού προσέφερε συμβολικά το προσωπικό του ολοκέντητο Ιερατικό Βιβλίο ως ελάχιστη ένδειξη επιβράβευσης της άριστης μαθητείας, την οποία επέδειξε πλάι του ο π. Ιωάννης, όπως ακριβώς είχε ορίσει, ένα έτος πριν, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος Δ΄.

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: