e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της θερινής πανηγύρεως των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στο Μαχαιράδο Ζακύνθου [φωτογραφίες + ενδεικτικό video]




Κατά την τοπική παράδοση, η πανήγυρις της εορτής των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας, στην κωμόπολη του Μαχαιράδου εν Ζακύνθω, μετατίθεται κάθε χρόνο από τις 3 Μαΐου στην δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου. 
          Έτσι, απόψε εψάλη ο Αναστάσιμος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, με την συμμετοχή πολλών προσκυνητών από όλο το νησί και ιερέων της περιοχής. Ομίλησε επίκαιρα -αναθέσει Σεβ. Μητροπολίτου- ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. 
          Κατά τα ειθισμένα, στην διάρκεια της αποψινής νύχτας γίνεται το λαϊκό γλέντι, τα χαράματα θα ψαλεί ο Όρθρος της Κυριακής, τότε θα γίνει και η μεγαλοπρεπής Λιτανεία της περίπυστης Εικόνας της Αγίας Μαύρας, το δε πρωί της αυριανής Κυριακής θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Διονύσιο Δ΄.   
[Φωτογραφίες: Γιάννης Κλάδης και Σπύρος Νέγκας]

Σημειωτέον ότι πριν και μετά τις Ακολουθίες ακούγεται το πατροπαράδοτο "ταμπουρλονιάκαρο".














































Δεν υπάρχουν σχόλια: