e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Παράκληση προς την Παναγία στο Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών κι ένα ακόμη segno του Πανηγυριού του Μπανάτου


Δύοντος του ηλίου απόψε, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, ψάλαμε την Παράκληση προς την Παναγία στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου εν Βανάτω. Παρών ήταν ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Ρένεσης, μέχρι πρότινος Διάκονος του Ναού μας και σήμερα Εφημέριος των μικρών Ενοριών Φαγιά και Δράκα Ζακύνθου. Ευάριθμοι πιστοί έφτασαν ώς το όμορφο ναΰδριό μας και ομοθυμαδόν έψαλαν τον Κανόνα, μαζί με τους ιεροψάλτες μας κ.κ. Δημήτρη Κάνδηλα και Ιωάννη Καραβάνη

Επίκαιρη ομιλία έκανε ο παριστάμενος φίλος κ. Θανάσης Παπαθανασίου, Δρ Θεολογίας και Διευθυντής του έγκριτου θεολογικού περιοδικού Σύναξη, ο οποίος έτερψε το εκκλησίασμα με την παραστατικότητα και πειστικότητα των αναφορών του στο γλυκύτατο πρόσωπο της Θεομήτορος. Στο τέλος ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε τον ελλογιμότατο ομιλητή ότι δέχτηκε να μιλήσει στους ενορίτες μας, αναφερόμενος μάλιστα στη στέρεη φιλία τους από πολλών ετών, κυρίως μες από τη συνεργασία στο περιοδικό Σύναξη, όπως και την παριστάμενη σύζυγο του Παπαθανασίου κ. Ελένη Ταμαρέση, καταγόμενη από το νησί μας.

Μετά την απόλυση ο π. Παναγιώτης διένειμε δωρεάν προς όλους από ένα dvd με τη ζωή του Χριστού σε 20 γλώσσες και από μια πλαστικοποιημένη εικόνα της Παναγίας. 

Ακολούθως υπήρξε κέρασμα στο πλάτωμα της Παναγούλας, όπου όλοι παρακολούθησαν ένα ακόμη segno (σημανταρίσματα και πυροτεχνήματα) για το επικείμενο Πανηγύρι της Παναγούλας, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο.



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: