e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η πανήγυρις του Αγίου Αλεξάνδρου στην Λουσάκα της Ζάμπιας


































Την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016, πανηγύρισε (εκ μεταφοράς από την 30ή Αυγούστου) ο Ναός του Αγίου Αλεξάνδρου της Λουσάκας, πρωτεύουσας της Ζάμπιας. 

Του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννου απουσιάζοντος στη γενέτειρα Ζάκυνθο, προέστη των λειτουργικών συνάξεων της εορτής ο επίσης Ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης, ο οποίος -σημειωτέον- διακονεί εσχάτως το δευτερόθρονο Πατριαρχείο, με απόσπαση από τη Ζάκυνθο. 

Μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν του Αγίου Αλεξάνδρου, στην οποία συμμετείχε πλήθος Ελλήνων και λοιπών Ορθοδόξων, έγινε ο σαραντισμός ενός νεογέννητου Ελληνόπουλου και ακολούθησε εόρτια τράπεζα, γλέντι στην κοινοτική αίθουσα, αλλά και αθλητική εκδήλωση στον περίβολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: