e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η Κυριακή Δ΄ Λουκά (16.10.2016) στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου


Σήμερα, Κυριακή Δ΄ Λουκά, 16 Οκτωβρίου 2016, των Αγίων και θεοφόρων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, συναχτήκαμε ευχαριστιακώς εν Βανάτω στον Ναό της Παναγούλας μας. Κατά την θεία Λειτουργία ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε απ'  άμβωνος περί της Παραβολής του Σπορέως, καλώντας τους πιστούς να αφήσουν ευδιάθετο τον αγρό της ψυχής τους, ώστε να καλλικαρπήσει ο σπειρόμενος αφειδώλευτα Λόγος του Ευαγγελίου. Έψαλε η Χορωδία του Ναού μας, υπό τους καλούς Ιεροψάλτες μας κ.κ. Δημήτρη Κάνδηλα και Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη. 
          Κατ' αυτή την ημέρα τελέστηκαν δύο Μνημόσυνα καλών Ενοριτών μας: α) το 40νθήμερο Κωνσταντίνου Χαρ. Στραβοπόδη και β) το Εξάμηνο Αθανασίου Διον. Κοντονή. Όλο το εκκλησίασμα συλλυπείται για τις απώλειες αυτές τους συγγενείς τους: ιδιαίτερα τις μητέρες τους Καλλιόπη και Μαρία, αλλά και τους εγγύτερους δικούς τους: Νίκη, Σπύρο, Αγγελική, Μαρία, Θάνο και άπαντες τους λοιπούς. Αιωνία αυτών η μνήμη! 






































Δεν υπάρχουν σχόλια: