e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Το Μουσικο-φωνητικό Σύνολο "Ιόνιο κύμα" στην 2η σύναξη του στ΄ κύκλου "Αληθώς" (30.10.2016, 7 μ.μ.)



Το βράδυ της Κυριακής, 30ής Οκτωβρίου 2016, ώρα 7 (με τη αλλαγή βέβαια του ρολογιού), στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου θα πραγματοποιηθεί η 2η εκδήλωση-σύναξη του στ΄ κύκλου δράσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς". Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο πρώτο μέρος οι Αδελφοί Θεοδόση, ο Μάριος και ο Ανδρέας, θα παρουσιάσουν το έργο που έχουν επιτελέσει επί πλήρη 15ετία, όσον αφορά στη συντήρηση ιερών Εικόνων από Ναούς και Μονές της Ζακύνθου

Στο δεύτερο μέρος, το Μουσικο-φωνητικό Σύνολο "Ιόνιο κύμα" παρουσιάσει μελοποιημένη ποίηση από τον Σολωμό έως τον Ελύτη, ως μικρή συμβολή -θα έλεγε κανείς- στην παρελθούσα επέτειο του ΟΧΙ των Ελλήνων, κατά την 28η Οκτωβρίου 1940. Έτσι, πρόκειται να ακουστούν στίχοι (κατά σειράν) Νικηφόρου Βρεττάκου, Οδυσσέα Ελύτη, Μάνου Ελευθερίου, Λεωνίδα Μαλένη, Διονυσίου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου, μελοποιημένοι από τον Τιμόθεο Αρβανιτάκη, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχήμα "Ιόνιο κύμα" την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Ζακύνθιος συνθέτης Τιμόθεος Αρβανιτάκης, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης και σεμνός άνθρωπος! Στην εν λόγω εκδήλωση του "Αληθώς" θα τον πλαισιώσουν στα μαντολίνα ο Σπύρος Κανδιάνος και ο Σπύρος Γιακουμέλος, στη μάντολα ο Χαράλαμπος Πλατυπόδης, στην κιθάρα ο Ανδρέας Σταμίρης, στο κοντραμπάσο ο Vaghlinak Galoyan, όπως και οι Νικόλαος Μυλωνάς, Διονύσιος Γιακουμέλος, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Σταύρος Χριστοδουλόπουλος, Νικόλαος Γκούσκος, Άρης Ξένος και Σπυρίδων Σταμίρης.

Όλους μαζί κι έναν-έναν ξεχωριστά τους ευχαριστούμε από καρδιάς και αναμένουμε να τους απολαύσουμε!

Συνάμα όμως αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι για το μουσικό αυτό μέρος υπήρξαν και οι ακόλουθοι Χορηγοί, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε: Συνετός Ford, Νάρκισσος Ζαχαροπλαστεία, Κωστή Διονυσία Διεκπεραιώσεις, Ενδύματα-υποδήματα Φρου-Φρου, Ευστάθιος Μπετίνης (ΟΔΑΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: