e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα 2016 στο Pointe-Noire της Δημοκρατίας του Congo


















Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Γέννηση του Θεανθρώπου στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire. Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων τέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ανεγνώσθη το Μήνυμα των Χριστουγέννων του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄. 

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Θεοφιλέστατος προσέφερε ιερατική στολή προς τον καλλικάρπως διακονούντα Προϊστάμενο του Ναού, Αιδεσιμ.Πρωτοπρ. π. Μάξιμο Oumba, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Επισκοπής. 

Τέλος, η επίσκεψη-έκπληξη του «Papa Noel» σκόρπισε χαρά στα μικρά παιδιά προσφέροντας τα παιχνίδια και τα ρούχα που ο Επίσκοπος εξασφάλισε με την ευεργετική συναρωγή των χριστιανών νέων της Λιβανέζης παροικίας της πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: