e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Τιμάμε αύριο εν Βανάτω τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους






Όλα στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, είναι έτοιμα για να τιμηθεί δεόντως και καθηκόντως ο Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος. Στον Ναό μας υπάρχει από αιώνος ευπρόσωπη Εικόνα του θαυματουργού Αγίου, τον οποίον ευλαβείται ιδαιτέρως η Ζάκυνθος, εξαιτίας του ότι διέσωσε το νησί μας από την φρικώδη πανδημία της πανούκλας.

Εσπερίζοντας απόψε, "επί την ηλίου δύσιν", διάφοροι ενορίτες μας προσήλθαν στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ώστε να κοινωνήσουν αύριο των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ άλλοι έφθασαν προσκομίζοντας τα πρόσφορά τους ή τα άνθη τους (κυρίως τα ευωδιαστά μανουσάκια της εποχής), για τον καλλωπισμό του Ναού. 

Έτσι αύριο το πρωί (10/2), ώρα 8, θα αρχίσει ο Όρθρος της εορτής, στη συνέχεια η Αρτοκλασία και αμέσως μετά το Ιερατικό Συλλείτουργο με σχετική ομιλία. Κατά την διάρκεια της Συνάξεως θα τεθεί για προσκύνημα απότμημα Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ναό μας. 

Παρά τις άσχημες καιρικές προβλέψεις, ελπίζουμε πολλοί Ενορίτες μας να παραστούν στην Ευχαριστιακή Σύναξη του Αγίου Χαραλάμπη, τιμώντας Τον και τιμώμενοι από ηγιασμένη και αγαπητική φυσιογνωμία Του!





Δεν υπάρχουν σχόλια: