skip to main |
skip to sidebar
e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.
Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
Οι "Προσανατολισμοί" του Ηλία Ανδριόπουλου στο Σπίτι του Ελύτη - Μουσείο
-
Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026, στο Σπίτι του Ελύτη - Μουσείο, στην Πλάκα,
με την επιμέλεια της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, απολαύσαμε μια ακόμα ξεχωριστή
συναυλ...
Πριν από 2 ημέρες
-
π. Γεωργίου Λέκκα: ΚΟΣΜΟΣ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ (νέο ποίημα)
-
Ώσπου να γυρίσω είχαν υποχωρήσει τα νερά. Θά ’χανε ήδη πλημμυρίσει άλλες
ακτές καθώς τίποτα δεν χάνεται οριστικά σ’ αυτόν τον κόσμο ζώντων και
κεκοιμημένων...
Πριν από 2 εβδομάδες
-
“I Want to Drink the Entire Bosphorus!” On His All-Holiness Bartholomew’s
35 Years as Ecumenical Patriarch
-
*By His Eminence Metropolitan Cleopas of Sweden*
*“The spirits return at night,*
*Little lights from unredeemed souls,*
*And if you look up there on th...
Πριν από 3 εβδομάδες
-
Μητροπολίτου Σελευκείας: “Ψηφίδες Πατριαρχικού Λόγου περί Οικοθεολογίας και
Συνευθύνης”
-
Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Σελευκείας κ. Θεοδώρου, Καθηγητού της
Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, στο Διεθνές
Οικο-θεολογικό Συ...
Πριν από 3 μήνες
-
Σμύρνη μου αγαπημένη [ολόκληρη η ταινία]
-
*ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:*
Η *Σμύρνη μου αγαπημένη* είναι ελληνική δραματική ιστορική ταινία σε
σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση. Η ται...
Πριν από 5 μήνες
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο
-
[Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420
και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.]
*Τώρ...
Πριν από 16 χρόνια
Όλα στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, είναι έτοιμα για να τιμηθεί δεόντως και καθηκόντως ο Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος. Στον Ναό μας υπάρχει από αιώνος ευπρόσωπη Εικόνα του θαυματουργού Αγίου, τον οποίον ευλαβείται ιδαιτέρως η Ζάκυνθος, εξαιτίας του ότι διέσωσε το νησί μας από την φρικώδη πανδημία της πανούκλας.
Εσπερίζοντας απόψε, "επί την ηλίου δύσιν", διάφοροι ενορίτες μας προσήλθαν στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ώστε να κοινωνήσουν αύριο των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ άλλοι έφθασαν προσκομίζοντας τα πρόσφορά τους ή τα άνθη τους (κυρίως τα ευωδιαστά μανουσάκια της εποχής), για τον καλλωπισμό του Ναού.
Έτσι αύριο το πρωί (10/2), ώρα 8, θα αρχίσει ο Όρθρος της εορτής, στη συνέχεια η Αρτοκλασία και αμέσως μετά το Ιερατικό Συλλείτουργο με σχετική ομιλία. Κατά την διάρκεια της Συνάξεως θα τεθεί για προσκύνημα απότμημα Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ναό μας.
Παρά τις άσχημες καιρικές προβλέψεις, ελπίζουμε πολλοί Ενορίτες μας να παραστούν στην Ευχαριστιακή Σύναξη του Αγίου Χαραλάμπη, τιμώντας Τον και τιμώμενοι από ηγιασμένη και αγαπητική φυσιογνωμία Του!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου