skip to main |
skip to sidebar
e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.
Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
Βενετία: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Ελ Γκρέκο και η ζωγραφική, μεταξύ Κρήτης
και Βενετίας»
-
Εγκαινιάσθηκε στις 29.4.2025, η έκθεση «Ο Ελ Γκρέκο και η ζωγραφική, μεταξύ
Κρήτης και Βενετίας», η οποία φιλοξενείται στο μουσείο Παλάτσο
Ντουκάλε της Βεν...
Πριν από 15 ώρες
-
Γεωργίου Λέκκα: ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ (νέo ποίημα)
-
Δύο χρόνια από την κρίσιμη επέμβαση θυμήθηκα τον γιατρό ένδακρυ να λέει:
«Δυστυχώς μάς νίκησε η ασθένεια». Τότε ήμουν ακόμα ανυποψίαστος πως ο
θάνατος απασ...
Πριν από 6 ημέρες
-
Patriarchal Encyclical for Holy Pascha 2025
-
+ B A R T H O L O M E W
By God’s Mercy
Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch
To the Plenitude of the Church:
May the Grace, Pe...
Πριν από 2 εβδομάδες
-
Βαρθολομαίος: “Η κλιματική αλλαγή, ή μάλλον η κλιματική κρίσις, δεν είναι
«μελλοντικό σενάριο», αλλά απτή και επώδυνος πραγματικότης”
-
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τη Δευτέρα,
27 Ιανουαρίου 2025, το απόγευμα επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του
Στρασβούργου...
Πριν από 3 μήνες
-
Έτερος Εγώ (2016)
-
«Έτερος Εγώ». Το ελληνικό θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια που απέσπασε πολύ
καλές κριτικές και εντυπωσίασε το κοινό, είχε αποσυρθεί από τις
κινηματογραφικές...
Πριν από 5 χρόνια
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο
-
[Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420
και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.]
*Τώρ...
Πριν από 15 χρόνια
Όλα στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, είναι έτοιμα για να τιμηθεί δεόντως και καθηκόντως ο Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος. Στον Ναό μας υπάρχει από αιώνος ευπρόσωπη Εικόνα του θαυματουργού Αγίου, τον οποίον ευλαβείται ιδαιτέρως η Ζάκυνθος, εξαιτίας του ότι διέσωσε το νησί μας από την φρικώδη πανδημία της πανούκλας.
Εσπερίζοντας απόψε, "επί την ηλίου δύσιν", διάφοροι ενορίτες μας προσήλθαν στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ώστε να κοινωνήσουν αύριο των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ άλλοι έφθασαν προσκομίζοντας τα πρόσφορά τους ή τα άνθη τους (κυρίως τα ευωδιαστά μανουσάκια της εποχής), για τον καλλωπισμό του Ναού.
Έτσι αύριο το πρωί (10/2), ώρα 8, θα αρχίσει ο Όρθρος της εορτής, στη συνέχεια η Αρτοκλασία και αμέσως μετά το Ιερατικό Συλλείτουργο με σχετική ομιλία. Κατά την διάρκεια της Συνάξεως θα τεθεί για προσκύνημα απότμημα Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ναό μας.
Παρά τις άσχημες καιρικές προβλέψεις, ελπίζουμε πολλοί Ενορίτες μας να παραστούν στην Ευχαριστιακή Σύναξη του Αγίου Χαραλάμπη, τιμώντας Τον και τιμώμενοι από ηγιασμένη και αγαπητική φυσιογνωμία Του!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου