e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Αύριο (10/5) τιμάμε την Πάροδο του Αγίου Νικολάου από τη Ζάκυνθο στο γραφικό ξωκλήσι των Μετοχίων Μπανάτου














Κάθε χρόνο, στις 10 Μαΐου, η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου μνημονεύει εν αγαλλομένη καρδία, με εόρτιες λειτουργικές συνάξεις, την Πάροδο του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από το νησί μας, κατά το ταξίδι Του στη Μεσόγειο, ήτοι από τα Μύρα της Λυκίας προς στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου βρίσκεται μόνιμα μέχρι σήμερα. Τούτο συνέβη τον Μάιο του 1087. 

Η Ενορία του κεντρικού Μπανάτου (επειδή υπάρχει και η Ενορία του Αγίου Νικολάου Κουκουναρίας Μπανάτου) τελούμε Ευχαριστιακή Σύναξη στο εκκλησάκι του Άι Νικόλα της Οικογένειας Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια, στην περιοχή Καρκαναίικα ή Μετόχια, απέναντι σχεδόν στην ταβέρνα "Πλάτανος". 

Το εκκλησάκι, χωμένο μες στα αμπέλια της περιοχής, περιμένει τις αγαθές ψυχές, οι οποίες θα αγαθυνθούν να προσέλθουν προσευχητικά προς τον αγαπημένο Άγιο των Μυρέων. Σημειωτέον, φέτος τυγχάνει να είναι η ημέρα της Μεσοπεντηκοστής. 

Οι ανωτέρω φωτογραφίες είναι από τα εσπέρια της σήμερον. Αύριο με το καλό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: