e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου


Επίσημη και συνάμα κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα σήμερα, Κυριακή της Θείας Μεταμορφώσεως, στον περικαλλή και κληματοστόλιστο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, όπου έγινε η εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας! Περί τους 150 ενορίτες μας εκκλησιάστηκαν, ενώ πάμπολλοι προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο, μεταλαμβάνοντας Σώματος και Αίματος Χριστού. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε περί της ανάγκης μεταμορφώσεως των πιστών και της προσλήψεως του Ακτίστου Φωτός, το Οποίο δηλοί τον Χριστό αει-παρόντα στη ζωή και τα έργα των ανθρώπων, απορρέει δε μες από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. 
     Έψαλε υποδειγματικά -κατά το ζακύνθιο μουσικό ιδίωμα της ψαλτικής- Χορός Ιεροψαλτών, αποτελούμενο από τους κ.κ. Δημήτριο Κάνδηλα, Ιωάννη Κλάδη, Ιωάννη Καραβάνη, Σπυρίδωνα Σαρατσένο, Σωτήριο Στραβοπόδη και Αντώνιο Κάνδηλα. 
     Τέλος αναγνώστηκε από τον Εφημέριο η ευχή εις ευλογίαν σταφυλών, στο πλαίσιο του Τρύγου. Όλοι έλαβαν -ως ευλογία- τσαμπιά σταφιδών και σταφυλών από τα καλάθια, τα οποία ευγενώς επιμελήθηκαν οι οικογένειες των Ενοριτών μας: Παύλου και Γεωργίας Δρογγίτη και Εμμανουήλ και Μαρίας Ροδίτη. 
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: