e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ολοκληρώνονται στην Ενορία μας οι σπιτικές Παρακλήσεις προς την Παναγία

Ολοκληρώνονται κατ' αυτάς οι κατ' οίκον θεομητορικές παρακλήσεις στην Ενορία του Μπανάτου, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες (ή, εσχάτως, στις πλείστες) Ενορίες της Ζακύνθου. Για τους μη γνωρίζοντες αναγνώστες μας διευκρινίζουμε: Ο κάθε Εφημέριος εν Ζακύνθω -σύμφωνα με ευλαβική τοπική συνήθεια, που χάνεται στο βάθος του χρόνου- επισκέπτεται διαδοχικά τα σπιτικά των Ενοριτών, κατά το 15νθήμερο της Παναγίας, όπου -ενώπιον του Εικονίσματος της Παναγίας, αναμμένου καντηλιού και λιβανιστηρίου- ψάλλει περίληψη του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Θεοτόκο, δεόμενος εντέλει υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των μελών της κάθε οικογένειας. 

Έτσι δόθηκε κι εφέτος μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Εφημέριο να δει από κοντά τις χρείες των πνευματικών παιδιών του και να χαρτογραφήσει την πολυ-εικόνα της Ενορίας του! Μεταξύ ψαλμωδιών και κεράσματος, συζητούνται πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντα (κυρίως με τα παιδιά και τους νέους), παρηγορούνται οι πενθούντες, οι κατάκοιτοι και οι κάθε λογής ασθενούντες, τελείται ενίοτε το Μυστήριο της Εξομολόγησης, κανονίζεται πότε θα κοινωνήσουν οι μη δυνάμενοι να μεταβούν στον ναό και ό,τι άλλο χρήσιμο και ψυχωφελές! 

π. Π. Κ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: