e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχιερατική Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας
















09.09.2017 Asten - Παρουσίᾳ πλήθους πιστών και κληρικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τῃ εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή στο Asten της Ολλανδίας. Πιστοί από όλη την Επαρχία της Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, καθώς και από τις γειτονικές περιοχές της Γερμανίας κατέφθασαν για να συνεορτάσουν την Ιερά Πανήγυρη.

Με κατάνυξη και απλότητα τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Έντμοντον κ. Ιλαρίων και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως στο κατάμεστο από προσκυνητές Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της εορτής του Γενεθλίου της Παναγιάς μας. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων : «Βλέπετε, αγαπητοί μου, ότι η πνευματική ζωή δεν είναι μία τυπική υπόθεση. Δεν είναι η επιφάνεια του ανθρωπίνου βίου. Είναι η ζωή της αναζήτησης του Χριστού, είναι η ζωή της λειτουργικής εμπειρίας, είναι η ζωή του μυστηριακού βιώματος μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας. Αυτή τη ζωή να επιλέξουμε, για να καταξιώσουμε τον πνευματικό μας αγώνα και τον εκκλησιαστικό μας βίο».

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ετέλεσε την καθιερωμένη αρτοκλασία, ενώ μετά το πέρας αυτής ευχαρίστησε όλους για τον κόπο που έκαναν να παρευρεθούν στην Ιερά Μόνη, η οποία είναι μια όαση πνευματική γεμάτη από τη χάρη της Παναγίας μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Ιλαρίωνα και όλους τους παρευρισκόμενους κληρικούς και ιδιαιτέρως τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σεβαστιανό Λάτσα, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, καθώς και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο κ. Gabriel Bogdan κληρικό του Πατριαρχείου Ρουμανίας στο Βέλγιο. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Ιωάννα, και τις άλλες μοναχὲς για το σπουδαίο και θεάρεστο έργο τους. Στη συνέχεια ευχήθηκε σε όλους να είναι γεμάτοι με την χάρη της Παναγιάς.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ετέλεσε, παρουσίᾳ όλων των μοναζουσών και προσκυνητών Τρισάγιο για τη μακαριστή Γερόντισσα Μαρία. Ακολούθησε Δεξίωση για όλους τους προσκυνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: