e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Όλα ευωδιαστά εν όψει της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου


Εσπέρας Τετάρτης, 13ης Σεπτεμβρίου 2017










Πανέτοιμος είναι ο δίσκος (το πατροπαράδοτο "βατσέλι" του ναού), με τον Τίμιο Σταυρό βασιλικοστόλιστο, κατά την επικρατούσα συνήθεια, για την αυριανή αιδέσιμη εορτή της Υψώσεως του πάνσεπτου εκείνου Ξύλου. Αυτή η ημέρα -κατά την εκκλησιαστική έκφραση- φέρει τα ίσα της Μεγάλης Παρασκευής, εξ ού και νηστεύουν οι πιστοί ακόμη και το λάδι. 

Ευγενικές και αφοσιωμένες Ενορίτισσες έφεραν στον Ναό της Φανερωμένης μας (εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, όπου -σημειωτέον- θα λειτουργηθούμε αύριο), ό,τι καλύτερο "ανάστησαν" από πλευράς βασιλικών, τους οποίους δώρισαν είτε για την ετοιμασία του δίσκου της Τελετής της Υψώσεως του Σταυρού, είτε για την διακόσμηση του Ναού.

Έτσι τώρα ο Ναός μας ευωδιάζει βασιλικούς και αναμένει τους πιστούς να εκκλησιασθούν αύριο, τιμώντας το Ξύλο επί του Οποίου εξέπνευσε ο Σωτήρας του Κόσμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: