e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Θεομητορικό 3ήμερο στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου για τα Εισόδια της Κυρίας των Αγγέλων


Την ερχόμενη Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, τιμώνται με κάθε εκκλησιαστική κατάνυξη, τα σεπτά Εισόδια της Κυρίας των Αγγέλων

Προς τούτο, οι λειτουργικές συνάξεις θα περιλάβουν και την Κυριακή (19/11) ως προοίμιο της μεγάλης Εορτής, οπότε προγραμματίζεται Θεομητορικό Τριήμερο, ως ακολούθως:

Πρωί Κυριακής, 19ης Νοεμβρίου 2017
Ώρα 7.45 π.μ. Ο Αναστάσιμος Όρθρος.
Ώρα 9 π.μ. Η κυριακάτικη θεία Λειτουργία. 
Θα ομιλήσει ο κ. Διονύσιος Πομόνης (πτ. Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς), με θέμα: "Η Παναγία ως πρότυπο πνευματικής τελειώσεως".

Εσπέρας Δευτέρας, 20ής Νοεμβρίου 2017
Ώρα 5 μ.μ.: Ο εόρτιος Εσπερινός.

Πρωί Τρίτης, 21ης Νοεμβρίου 2017
Ώρα 8 π.μ.: Ο Όρθρος των Εισοδίων, με την τάξη των Καταβασιών των Χριστουγέννων «Χριστός γεννάται...» και στο τέλος Αρτοκλασία.
Ώρα 9 π.μ.: Το Ιερατικό Συλλείτουργο. 
Θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεργιώτης (πτ. Θεολογίας), με θέμα: "Μηνύματα ζωής για τον σύγχρονο άνθρωπο από την Μητέρα της όντως Ζωής"

Απόγευμα Τρίτης, 21ης Νοεμβρίου 2017 
Ώρα 5 μ.μ.: Ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δ΄, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: "Τα εισόδια της ανθρωπότητας στην Ουράνια Βασιλεία και η συμβολή της Θεομήτορος".

Μετά χαράς αναμένουμε τους Ενορίτες και Φίλους μας σε αυτή την ευλογημένη ευκαιρία απόδοσης οφειλόμενης τιμής προς "την Θεοτόκον και Μητέρα του Φωτός". 

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: