e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης και προσκυνητές εξ Ελλάδος έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη [φωτογραφίες + video]
















Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, επικεφαλής ομάδος προσκυνητών εξ Ελλάδος, έφθασαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη επί τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εκεί έγιναν δεκτοί, με πατρικά και αγαπητικά αισθήματα, από τον Πρώτο της Ορθοδοξίας, τον Παν. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, ο οποίος εξήρε την παλαιόθεν φιλική σχέση του με τον Μητροπολίτη Δωδώνης, τον οποίον -όπως είπε- αγαπά ιδιαίτερα. 

Με την ευκαιρία μάλιστα της παρουσίας και του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιμανδρίτου Σπυρίδωνος Κατραμάδου (σημειωτέον, ο Σεβ. Δωδώνης είναι Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής) αναφέρθηκε ο Πατριάρχης στην αξία του θρησκευτικού περιηγητισμού. 

Ο κ. Βαρθολομαίος εμνήσθη επίσης του σύντομου ταξιδιού του στη Ζάκυνθο, τον περασμένο Αύγουστο (23-24.8.2017), για την 300ετηρίδα του Αγίου Διονυσίου, ένα κοπιώδες ταξίδιο, το οποίο έκανε -όπως τόνισε- "για το χατίρι" του Δωδώνης!

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην εντελώς πρόσφατη αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, όπως και στις δύο προηγούμενες: Παϊσίου του Αγιορείτου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. 

Από την πλευρά του ο Σεβ. Δωδώνης επέδωσε στον Πατριάρχη του Γένους, εκ μέρους του ομίλου των προσκυνητών, αποτυπωμένο επί παπύρου το Συνοδικό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. 

[Φωτο-ανταπόκριση και video από την Πόλη: π. Σεραφείφ Κονίδης]



Δεν υπάρχουν σχόλια: