e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Θεμελιώθηκε το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Μουάνζα [φωτογραφίες + video]






Το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, ημέρα της μεγάλης Εορτής των Θεοφανίων, μετά την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μουάνζα της Τανζανίας κ. Ιερώνυμος, όπως είχε προγραμματιστεί, έθεσε τον θεμέλιο λίθο παρουσία των αρχών της περιοχής καθώς και πιστών χριστιανών, για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Μουάνζα, έργο του οποίου την κατασκευή και ολοκλήρωση  έχει αναλάβει  η Ι. Μητρόπολις Φθιώτιδος. 

Το Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Μουάνζα θα ανεγερθεί δίπλα στον μεγαλοπρεπή  Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον οποίο ανήγειρε εξ ολοκλήρου ο λαός της Φθιώτιδος  και  θα περιλαμβάνει: αίθουσα διαλέξεων και εκκλησιαστικών εκδηλώσεων, κατοικία του Μητροπολίτου, γραφεία της Μητροπόλεως, ξενώνα φιλοξενίας,  χώρο για την ίδρυση Ραδιοφωνικού Σταθμού και άλλους χώρους απαραιτήτους για την Ιεραποστολική δραστηριότητα της Μητροπόλεως. 

Μετά την τελετή της θεμελιώσεως ο ελληνομαθής Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου,  ευχαρίστησε εγκαρδίως και συγκινημένος τον Σεβ. κ. Νικόλαο και τον ευλογημένο λαό της Φθιώτιδος για το δεύτερο μεγάλο δώρο προς τον λαό της Τανζανίας. 



[πηγή: Ι. Μητρόπολις Φθιώτιδος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: