e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Άγγελμα για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους


Ενημερώνουμε τους Ενορίτες μας -και όχι μόνον- ότι το ερχόμενο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, που φέτος συμπίπτει να είναι και Ψυχοσάββατο, κατά το τυπικό της Εκκλησίας μας δεν τιμάται η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, αλλά μεταφέρεται μια ημέρα νωρίτερα, πλην των ναών των τιμωμένων επ' ονόματι του Αγίου Ιερομάρτυρος. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ όμως, για να μην υπάρξει λειτουργική ακαταστασία και μπέρδεμα μεταξύ του χριστεπωνύμου πληρώματος σε εκείνους που θα εορτάσουν το Σάββατο και άλλους την Παρασκευή, όρισε -κατ' άκραν οικονομίαν- να τιμηθεί ο Άγιος Χαράλαμπος κατά την συνήθη ημέρα της μνήμης του, δίχως καμία αλλαγή. "Το μη χείρον, βέλτιστον". Άλλωστε, η μνημόνευση των ονομάτων των Κεκοιμημένων θα γίνει κανονικά το απομεσήμερο της Παρασκευής, 9ης τρέχοντος μηνός. 

Έτσι, λοιπόν, το ερχόμενο Σάββατο / Ψυχοσάββατο, 10 τρέχοντος θα τιμήσουμε σεμνοπρεπώς κι εμείς, εν Βανάτω της Ζακύνθου, τον Άγιο Χαράλαμπο, στον Ναό της Φανερωμένης μας, όπου θησαυρίζεται ωραία Εικόνα Του σε ξυλόγλυπτη Καθέδρα και απότμημα του ιερού λειψάνου Του. Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη, στην οποία, πλην του οικείου Εφημερίου, θα συμμετάσχουν και άλλοι Ιερείς, θα γίνει Αρτοκλασία και σχετική Ομιλία από τον εκπαιδευτικό κ. Σταμάτιο Ζούλα, Μάστερ Θεολογίας.

Όσοι πιστοί, ευπρόσδεκτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: