e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Κυριακή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 2018 και Δοξολογία για την επέτειο του 1821 εν Βανάτω της Ζακύνθου


Πρωί της Κυριακής, 25ης Μαρτίου 2018, χαρμόσυνης εορτής του Ευαγγελισμού της Παρθένου Μαρίας, στον περίβλεπτο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Εκκλησιάστηκαν -ως είθισται- μαθητές των Σχολείων της περιοχής, όμως μόνον αντιπροσωπείες λόγω Κυριακής. 
     Στους επισήμους ήταν ο Αντιδήμαρχος της περιοχής Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας, ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Βανάτου κ. Παναγιώτης Δρογγίτης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου κ. Άγγελος Αγγελούσης. 
     Μετά την εόρτια θεία Λειτουργία, κατά την οποία μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων πολλοί μαθητές, έγινε η προβλεπόμενη Δοξολογία επί τη εθνική επετείω. 
     Την καθιερωμένη ομιλία της ημέρας έκανε ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Αρβανιτάκης, αναφερθείς στην σημερινή εορτή του Ευαγγελισμού και της Παλιγγενεσίας του 1821. 
     Εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων που επικρατούσαν στο νησί, δεν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων (Πλατεία Λάμπρου Ζήβα), αλλά εντός του Ναού, σε αυτοσχέδιο κενοτάφιο.

[Φωτογραφίες: Κώστας Μπουργάνης]
































































Δεν υπάρχουν σχόλια: