e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

"Προσκυνούμεν σου τα πάθη, Χριστέ". Κατανυκτική εκδήλωση στην Ενορία Άνω Βολιμών Ζακύνθου




Δειλινό Τετάρτης, 28ης Μαρτίου 2018, στον Ναό του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στο ορεινό και γραφικό χωριό Άνω Βολίμες Ζακύνθου. 
     Εκεί πραγματοποιήθηκε μια αξιοπρόσεκτη θρησκευτική εκδήλωση, η οποία συμπεριελάμβανε α) ομιλία του εκπαιδευτικού κ. Σταματίου Ζούλα (Μάστερ Θεολογίας) περί της σημασίας των Αγίων Παθών στη σωτηρία του ανθρώπου και β) συναυλία της Μικτής Χορωδίας "Το όνειρο του παιδιού", υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Μπανάτου κ. Δημητρίου Κάνδηλα, με τροπάρια από την Υμνολογία της κατανυκτικής περιόδου από το Σάββατο του Λαζάρου έως την ημέρα της Λαμπρής. 
     Τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ εξεπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Το ακροατήριο καλωσόρισε ο Εφημέριος Άνω Βολιμών Μέγας Οικονόμος Διονύσιος Γιαννούλης, ενώ παρέστη ο Μέγας Ευεργέτης της ορεινής περιοχής (και χορηγός της παρούσας εκδήλωσης) κ. Νικήτας Αρετάκης.
[Φωτογραφίες: Ντένης Θεοδόσης]


























Δεν υπάρχουν σχόλια: