e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ένας τόπος... άτοπος, ανάρμοστος κι επικίνδυνος, στο κέντρο του Μπανάτου


Σχολιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Οι δημοσιευόμενες σήμερα φωτογραφίες δεν αφορούν σε εκλησιαστικό - θεολογικό θέμα, αλλά αποτελούν κραυγές αγωνίας και συνάμα διαμαρτυρίας για έναν τόπο άτοπο και ανάρμοστο για την κοινωνία μας, βρόμικο, ανθυγιεινό και άκρως επίφοβο, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο κυριολεκτικά της Ενορίας μας, εν Βανάτω της Ζακύνθου, ακριβώς δίπλα στο πλάτωμα του Ναού της Φανερωμένης. 

Πρόκειται για το πάλαι ποτέ αγέρωχο σπίτι του Κουρέα, το οποίο -συν τω χρόνω- έχει καταπέσει, καταλήγοντας σήμερα να αποτελεί τόπο καθημερινού και νυχθημέρου καταφυγίου κάποιων παιδιών και εφήβων, των περισσότερων από άλλα χωριά, με άδηλες επιδόσεις, ελπίζουμε όχι άνομες ή επικίνδυνες. 

Το πρόβλημα που επισημαίνουμε σήμερα εδώ, το έχουμε καταθέσει -ως Εκκλησιαστικό Συμβούλιο- τόσο στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού, όσο και στα ίδια τα παιδιά εν συνόλω και κατ' ιδίαν. Ουδείς ακούει της φωνής μας... Κι αν ακόμη θεωρήσουμε ότι όλα είναι αθώα εκεί μέσα, υπάρχει άμεσος και καθημερινός φόβος να καταπέσουν τα δοκάρια και να πλακώσουν τα παιδιά ή να παραπατήσουν τα παιδιά στα ήδη πεσμένα, σπασμένα και σαπισμένα δοκάρια που έχουν μετατρέψει το ανώι του σπιτιού σε ένα συνονθύλευμα άμορφης μάζας με το κατώι. 

Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή κάποιος -επιτέλους- θα ευαισθητοποιηθεί, προτού θρηνήσουμε θύματα... 












Δεν υπάρχουν σχόλια: