e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Διορισμός νέων Μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Πατριαρχικού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στον χώρο της Υγείας


Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2018 στο Φανάρι, η ΑΘΠ, o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δέχθηκε τον Συντονιστή του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας, Πρωτοπρεσβύτερο Σταύρο Κοφινά, σε ακρόαση. Ο Παναγιώτατος  ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στο Πατριαρχικό Δίκτυο.

Στην συνάντηση, προτάθηκαν τα νέα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου. Υπενθυμίζεται ότι ο Συντονιστής του  Πατριαρχικού Δικτύου πλαισιώνεται από τα μέλη μιας Συντονιστικής Επιτροπής που αντιπροσωπεύει όλες τις περιοχές που ανήκουν διοικητικά και πνευματικά στον Οικουμενικό Θρόνο (π.χ. Ευρώπη, Δωδεκάνησα, Αμερική, κ.τ.λ.). Τα μέλη της Επιτροπής διορίζονται, μετά από σύσταση του Συντονιστού, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Παναγιώτατος δέχθηκε τη σχετική εισήγηση του Συντονιστού.

Έτσι, τα νέα μέλη που διορίζονται από τον Παναγιώτατο στη Συντονιστική Επιτροπή είναι τα εξής:

Αρχιμ. Δρ. Χρυσόστομος Τύμπας, Ι. Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας
Αρχιμ. Μεθόδιος Φλουρής, Ι. Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου
Αιδ. Πρωτοπρεσβ. Παναγιώτης Σαλμάς, Ι. Μητρόπολη Αγ. Φραγκίσκου
Αιδ. Πρωτοπρεσβ. Λάμπρος Καμπερίδης, Ι. Μητρόπολη Τορόντο
Αιδ. Πρωτοπρεσβ. Εμμανουήλ Σκλιβάκης, Ι. Μητρόπολη Ρόδου
Αιδ. Πρωτοπρεσβ. Παύλος Perletti, Ιατρός, Ι. Μητρόπολη Βελγίου
Εντιμολ. κ. Ηλίας Θώδης, Ιατρός, Ι. Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως
Αξιότιμη Δρ. κ. Αθανασία Gore, Ι. Μητρόπολη Ντητρόιτ
Αξιότιμη κ. Παρασκευή Φελέκη, Νοσηλεύτρια, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Πατριάρχης όρισε να συνέλθουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής στο Φανάρι από 9 έως 13 Ιανουαρίου 2019, ώστε να συναντηθούν με τον ίδιον και να συνεργασθούν μεταξύ τους εν όψει του επερχομένου 5ου Πατριαρχικού Συνεδρίου για την Ποιμαντική στην Υγεία (2020).

Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας
18 Αυγούστου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: