e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην εκδήλωση για τα 15χρονα του περιοδικού "Νομοκανονικά"






Εν Αθήναις, το πρωί της Παρασκευής, 5ης Οκτωβρίου 2018, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη και ομίλησε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 15ετίας από της εκδόσεως του περιοδικού ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΑ, που διοργάνωσαν η Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου και οι Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Κατά την εκδήλωση έλαβε χώρα επιστημονική συζήτηση με θέμα: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και ευρωπαϊκών οργάνων». Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, πρ. Αντιπρόεδρος Κυβερνήσεως, ο Πάνος Λαζαράτος, Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Κτιστάκις, Επ. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης. Συντονιστής της συζητήσεως ήταν ο Ι. Μ. Κονιδάρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος ΕΤ.ΕΚ.ΚΑ.Δ. 

Ακολούθησε επίδοση Τιμητικού Τόμου στον Καθηγητή Ι. Μ. Κονιδάρη, Ιδρυτή και Διευθυντή του περιοδικού ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: