e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κυκλοφορήθηκε το "Εορτολόγιον 2019" της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου


Βρίσκεται ήδη στα χέρια μας το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, για το επί θύραις νέο έτος, με τίτλο "Εορτολόγιον 2019", τυπωμένο κι εφέτος στο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας, σε 10.000 αντίτυπα.  

Είναι αφιερωμένο στον Όσιο Ιωσήφ τον ηγιασμένο, Κρητικό άγιο, του οποίου το Λείψανο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον κεντρικό Ενοριακό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της κωμοπόλεως Γαϊτάνι Ζακύνθου. Η αφιέρωση αυτή έγινε, επειδή κατά το 2019 συμπληρώνονται τρεισήμισι αιώνες (350 χρόνια) από την Μετακομιδή Του στο νησί της Ζακύνθου, προερχόμενο από τον Χάνδακα, άμα τη πτώσει του, το 1669.

Το εξώφυλλο κοσμεί αγιογραφία του τιμωμένου οσίου διά χειρός Χαραλάμπους Γιατρά, από τοιχογραφία στον ανωτέρω Ναό του Γαϊτανίου. Το τεύχος άρχεται με πρωτοχρονιάτικες ευχές και φωτογραφία του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. Αμέσως μετά υπάρχει ένα αφιερωματικό στον Όσιο Ιωσήφ κείμενο, με συνοπτικά στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία του, το οποίο είναι γραμμένο από τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι.Μ.Ζ. Ακολούθως δημοσιεύεται ολόκληρη η Ασματική Ακολουθία προς τιμήν του Οσίου Πατρός.

Στα καθιερωμένα του ανά χείρας νέου ημερολογίου περιλαμβάνονται το γενικό εορτολόγιο, οι τοπικές της Ζακύνθου εορτές, όλα τα αναγκαία στοιχεία για την διοίκηση της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, Ναούς, Εφημερίους, Μοναστήρια, Μοναχισμό, πνευματικό έργο κλπ.

Το "Εορτολόγιον 2019" διατίθεται στην τιμή του 1,20 ευρώ από το εκθετήριο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και όλες τις Ενορίες του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλείστες Ενορίες το διαθέτουν δωρεάν και τιμής ένεκεν στους Ενορίτες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: