e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το Κειμηλιαρχείο της Μονής Γωνιάς στο Κολυμπάρι Χανίων [φωτογραφίες + video]












Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και προκαθήμενων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι τα εγκαίνια του Μουσείου – Κειμηλιαρχείου στην Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι.

Πρόκειται για τα εγκαίνια ενός μοναδικού μουσείου στους χώρους της Μονής, το οποίο φιλοξενεί σπάνια κειμήλια της Τοπικής Εκκλησίας, όπως εικόνες περασμένων αιώνων αλλά και εκκλησιαστικά βιβλία και χειρόγραφα ακόμα και από τον 15ο αιώνα.

Όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου της Μονής και ενημερώθηκε για την αξία των κειμηλίων, την προέλευση τους αλλά σχετικά ιστορικά στοιχειά, από τον πρώην προϊστάμενο της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπουδαίο δημιούργημα που προάγει τον εκκλησιαστικό πολιτισμό.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος είπε ότι, μετά από κόπο, καταφέραμε να μεταμορφώσουμε αυτό το χώρο σε ένα χώρο φωτός και ιστορίας της εκκλησίας και του γένους μας. Σημείωσε πως στο Κειμηλιαρχείο εκτίθενται μοναδικής τέχνης ιερές εικόνες και ιερά κειμήλια.

Των εγκαινίων του Κειμηλιαρχείου προηγήθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, περί της οποίας υπήρξε προηγούμενη δημοσίευσή μας ΕΔΩ!

zarpanews.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια: