e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Πατριαρχική Λειτουργία στην Αλεξάνδρεια για την Αγία Αικατερίνη και τα 64α γενέθλια του Αλεξανδρινού Προκαθημένου


Πρωί Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά, 25η Μοεμβρίου 2018, στον περικαλλή και ιστορικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας έγινε Πατριαρχική Λειτουργία από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης και τα 64α γενέθλια του ίδιου. 
     Συλλειτούργησαν πολλοί Συνοδικοί Αρχιερείς, οι οποίοι βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια για την ετήσια Σύνοδό τους. 
     Παρόντες ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, οφικιάλιοι της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και πολύς κόσμος.Ο Πατριάρχης χειροθέτησε νέους οφικιαλίους, μεταξύ των οποίων τον κ. Μαρτίνο Μεγάλο Ευεργέτη του Θρόνου. 
     Άπαντες ευχήθηκαν τα δέοντα στον Πατριάρχη επί τοις γενεθλίοις του και τέλος, παρατ'εθηκε επίσημο γεύμα στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: