e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχου με Ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας


Σήμερα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με ευάριθμους Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στην συνοδική αίθουσα της πατριαρχικής κατοικίας. Εκεί, ενώπιον των Ιεραρχών επαναβεβαιώθηκε τόσο από τον Οικουμενικό, όσο και από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ ο ισχυρός δεσμός της αγάπης μεταξύ των δύο Εκκλησιών, ο οποίος σφραγίστηκε κυρίως κατά την διάρκεια των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας εν Κολυμβαρίω Κρήτης, το 2016, αλλά και σε άλλες διορθόδοξες και διαχριστιανικές συναντήσεις. 

Ως προς το Ουκρανικό Ζήτημα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι εντός ολίγου η Ουκρανία θα λάβει την Αυτοκεφαλία και θα περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των λοιπών αδελφών Εκκλησιών, κάτι για το οποίο είχε ευθύνη να πράξει -βάσει των ιερών Κανόνων- η Μητέρα Εκκλησία, μετά από πολλά χρόνια σχίσματος στην χώρα αυτή, που έπρεπε να θεραπευτεί, προς όφελος πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων. Δήλωσε μάλιστα βέβαιος ότι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία "θα εμπλακεί στη διατήρηση της ενότητας της εκκλησίας και της δικαιοσύνης".

Τέλος, μεταξύ των δύο Πατριαρχών υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ ήταν παρών και ο φιλοξενούμενος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: