e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ένα ολόκληρο μικρό χωριό της Ουκρανίας περνά στη νέα Εκκλησία εγκαταλείποντας το Πατριαρχείο Μόσχας




[Επιμέλεια ρεπορτάζ από ουκρανικά ΜΜΕ: π. Παναγιώτης Καποδίστριας]

Σήμερα, 19 Δεκεμβρίου 2018, οι χωρικοί του Shyshkivtsi, της περιοχής Kitsmansky της Ουκρανίας, μαζί με τον ιερέα κατά την διάρκεια λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να προσχωρήσουν στην νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της χώρας τους, εγκαταλείποντας την παράταξη του εν Ουκρανία Πατριαρχείου Μόσχας. Αυτό μεταδίδεται από τον Οργανισμό Πληροφοριών  ACC.

Ο επικεφαλής ειδικός του Τμήματος για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Εθνικοτήτων και Θρησκείας, Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης Chernivtsi, Σεργκέι Bukharov ανέφερε ότι στον Ναό της Παναγίας ήταν περίπου εκατό άτομα. Αποφάσισαν ομόφωνα να μετακινηθούν από την παράταξη Ονουφρίου στην νεοπαγή Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

"Σήμερα το πρωί, κατά τη συγκέντρωση, όλοι οι παρόντες, εκτός από ένα άτομο, ψήφισαν για την ένταξή τους στην ενοποιημένη τοπική εκκλησία. Υποστηρίχθηκαν από τον ιερέα που πραγματοποίησε τη συνάντηση. Αυτή είναι η πρώτη κοινότητα στην περιοχή που έκανε ένα τέτοιο βήμα. Πριν από αυτό, οι άνθρωποι του Shishkiv προετοιμάζονταν από το καλοκαίρι, οι άνθρωποι συνέλεξαν υπογραφές για την ίδρυση της τοπικής εκκλησίας. Έως τώρα περίμεναν το Συμβούλιο Ενότητας", δήλωσε ο Μπουχάροφ.

Οι κάτοικοι του χωριού περιμένουν αυτό το γεγονός από πολύ καιρό. Αξιοσημείωτο είναι ότι προήδρευσε ο Αρχιεπίσκοπος Chernivtsi και Khotynsky Γερμανός (της μέχρι τώρα παρατάξεως του Μακαρίου!!!, βλ. φωτό ανωτέρω), με Εφημέριο της εκκλησιαστικής Κοινότητας τον πρωθιερέα Ντμίτρι Hodana, ο οποίος προΐσταται εκεί ιερατικώς κατά την τελευταία 30ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: