e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Θεοφάνια 2019 στην πόλη Κίτουε της βόρειας Ζάμπιας


Με εορταστική λαμπρότητα σήμερα ημέρα των Φώτων τελέστηκε η θ. Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Ελληνική Κοινότητα του Κιτουε στην βόρεια Ζάμπια. Η λειτουργία τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη. 
     Ακολούθως και εν πομπή μετέβησαν στην οικία της οικογένειας Βογιατζή, όπου έγινε η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα.  
     Εν συνεχεία στην Ελληνική Λέσχη ακολούθησε η ευλογία και κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη, παρουσία της προέδρου της ελληνικής κοινότητας Κοπερπλτ κ. Μαίρης Σαμαρά, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και σύσσωμης της ελληνική παροικίας, ακολούθησε επίσημο εορταστικό γεύμα που παρέθεσε η Ελληνική Κοινότητα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη. 




































Δεν υπάρχουν σχόλια: