e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Η Ακολουθία του Γ΄ Νυμφίου 2019 στα Κύθηρα


Κείμενο - φωτογραφίες: Γιώργος Λουράντος

"Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω πόρνης γυναικός, μνείαν ποιείσθαι οι θειότατοι πατέρες εθέσπισαν..." 

Στον ιστορικό Ναό Θεοτόκου Κοντελετούς στο Λιβάδι των Κυθήρων και σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ψάλαμε απόψε την Ακολουθία του Γ΄ Νυμφίου, τον Όρθρο της Μεγάλης Τετάρτης. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, όπου μίλησε στο εκκλησίασμα περί ειλικρινούς μετανοίας. 

Με κατάνυξη και ιερό δέος αποδόθηκαν όλοι οι συγκλονιστικοί ύμνοι της ημέρας και ιδιαίτερα το Δοξαστικό των Αποστίχων, το αριστούργημα της εκκλησιαστικής ποίησης που έχει για ηρωίδα του την πόρνη του Ευαγγελίου και που συνέθεσε η μεγάλη όσο και αδικημένη βυζαντινή μοναχή και ποιήτρια του 9ου αιώνα, Κασσιανή. 

Καλή Ανάσταση!














Δεν υπάρχουν σχόλια: