e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, για τους Δ΄ Χαιρετισμούς 2019, στο Μπανάτο Ζακύνθου


Βράδυ Παρασκευής, 5ης Απριλίου 2019, με ραγδαία και ασταμάτητη βροχόπτωση, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου, για την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Παναγία Μητέρα. 
     Στο κέντρο δέσποζε η περίπυστη κι εφέστια Εικόνα της Οδηγήτριας και Μισοσπορίτισσας Κυράς, η οποία ευωδίαζε στολισμένη με κρίνους και νεραντζάνθια! 
     Στην Ακολουθία χοροστάτησε κι έψαλε τους Χαιρετισμούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μάλιστα ομίλησε με λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους ευάριθμους εκκλησιασθέντες, όσους αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές κι έφθασαν μέχρι τον Ναό της Θεομήτορος.
     Στο ψαλτήρι ήταν ο Χορός Ιεροψαλτών της Ενορίας, με επικεφαλής τους κ.κ. Δημήτριο Κάνδηλα και Σταμάτιο Ζούλα. 
     Στο τέλος, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Δωδώνης για την τιμή της επίσκεψής του στο Μπανάτο.
[Φωτογραφίες: Ελευθέριος Τιμ. Στραβοπόδης]


























































Δεν υπάρχουν σχόλια: