e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Κυριακή των Βαΐων 2019 στην Αβινιόν της Γαλλίας, με Χρίσματα Κατηχουμένων


Στον Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού της ιστορικής πόλης της Avignon λειτούργησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος την Κυριακή των Βαΐων, 21.4.2019. Τον Επίσκοπο υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Eymard και ο Διάκονος π. Νικόλαος Meissonnier. 
     Στο τέλος του Όρθρου ο Θεοφιλέστατος τέλεσε το Μυστήριο του Χρίσματος σε δύο νέους κατηχουμένους, καλωσορίζοντάς τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αβινιόν. 
     Ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος προσέφερε στον προϊστάμενο του Ναού βυζαντινό επιστήθιο σταυρό, δώρο του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, του οποίου την αγάπη και τις ευχές για καλό Πάσχα μετέφερε στο εκκλησίασμα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: