e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Λαοπρόβλητος ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος στην πόλη Rivne για την εορτή του Ευαγγελισμού


Λαοπρόβλητος ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, στην πόλη Rivne (κοντά το Κίεβο), για την πανεύφημη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (με το παλαιό ημερολόγιο) και την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, στις 7 Απριλίου 2019 (ν.η.). 
     Πλήθη λαού τον ανέμεναν και προεξήρχε Αρχιερατικού Συλλείτουργου, στο οποίο διεκήρυξε ότι η ελευθερία είναι το υψηλότερο δώρο του Θεού, το οποίο δεν μπορεί να παραμεληθεί. Παράλληλα προσκυνήθηκε η Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης από τη Μονή Κύκκου της Κύπρου. 
     Ακολούθως ο Προκαθήμενος Επιφάνιος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση του πάλαι ποτέ Αρχιεπισκόπου της περιοχής μακαριστού Δανιήλ.








































Δεν υπάρχουν σχόλια: