e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Το αναστάσιμο πανηγύρι της Νέας Πέμπτης 2019 στη Βαγγελίστρα Μαριναίικων εν Βανάτω Ζακύνθου


Όπως έχει καθιερωθεί κατά τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, λειτουργήθηκε σήμερα, Πέμπτη της Διακαινησίμου (2 Μαΐου 2019), το ανοιξιάτικο εκκλησάκι της Βαγγελίστρας, ιδιοκτησία της Οικογένειας Αβούρη στον συνοικισμό Μαριναίϊκα Μπανάτου, ενός γραφικού ιερού χώρου μέσα στα λιόφυτα και τα κυπαρίσσια, του οποίου την ευθύνη έχει η ευγενέστατη κ. Έλλη Αβούρη και τα άξια τέκνα της. 
     Ευάριθμοι φιλέορτοι προσήλθαν από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, συνδυάζοντας το προσκύνημα με μιαν υπέροχη βόλτα στο μαγιάτικο τοπίο της κωμόπολής μας. Φέτος συνέπεσε, η Εκκλησία μας να τιμά σήμερα (2/5) και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Σημειωτέον ότι, σε κάποιους τόπους της Ορθοδοξίας, αυτή την ημέρα την ονομάζουν "Μάη-Θανάση".
     Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής Σύναξης, στην οποία με τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια συλλειτούργησε ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα), έγινε η καθιερωμένη Αρτοκλασία και αναγνώστηκε η ευχή για τα πασχαλινά αυγά, ενώ έψαλαν οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος.
     Στην ομιλία του ο οικείος Εφημέριος τόνισε την αναγκαιότητα της ουσιαστικής συμμετοχής μας στο υπερφυές γεγονός της Ανάστασης του Θεανθρώπου ως προϋπόθεσης για ελπίδα του σύγχρονου απελπισμένου ανθρώπου και διέξοδο του αποπροσανατολισμένου κόσμου μας. "Η μετοχή στο πάθος ενός Χριστού Εσταυρωμένου μόνον, δίχως την προοπτική Ανάστασης" είπε "οδηγεί σε πνευματικό αδιέξοδο, ενώ η πεποίθηση στον Αναστημένο προεκτείνει στην αιωνιότητα την ανθρώπινη επιβίωση και χαριτώνει με Διάρκεια κάθε γήινη πραγματικότητα"!
     Μετά το πέρας της ευφρόσυνης και κατανυκτικής θείας Λειτουργίας ακολούθησε πλούσιο πρόγευμα στις απλωσιές της φύσης, γύρω από το ναΰδριο. 






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: