e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην Επισκοπή Μοζαμβίκης


Σήμερα το πρωί, Σάββατο της Διακαινησίμου, 4 Μαΐου 2019, την πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης Μαπούτο και την Ορθόδοξη Επισκοπή επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών επί θεμάτων Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της παράδοσης εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ανθρωπιστικής βοήθειας για τα χιλιάδες θύματα των Κυκλώνων Ιντάι και Κένεθ.
     Τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης δέχτηκε θερμά στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ο επιχώριος Ποιμενάρχης, Θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, παρόντος του Επιτίμου Προξένου της Ελλάδας στη χώρα κ. Γερασίμου Μαρκέτου.
     Ο Θεοφ. κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε σε γενόμενη Δοξολογία, κατά την οποία συνεχάρη τον κ. Κουίκ και δι' αυτού την Κυβέρνηση τόσο για την προκείμενη βοήθεια στους αναξιοπαθούντες της Μοζαμβίκης, όσο και για την εν γένει συμπαράσταση στο ιεραποστολικό έργο του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 
     Έγινε, εξάλλου, μικρή δεξίωση στο ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής και ο κ. Χρυσόστομος προσέφερε στον Υφυπουργό εκτύπωμα Εικόνας της Παναγίας της Μοζαμβικάνας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: