e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Κατανυκτική Αγρυπνία στη Νέα Ερυθραία ενώπιον της Χειρός του Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθου



Πλήθος πιστών συμμετέχει αυτές τις ημέρες στις λειτουργικές ευκαιρίες του Ι. Ναού Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, επί τη ευλογητή παρουσία της τιμίας και σεπτής Χειρός του Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθου. 
     Το αυτό συνέβη και κατά την προηγούμενη νύκτα (20 προς 21 Μαΐου 2019) κατά την ιερά Αγρυπνία που έγινε, συλλειτουργούντων του Καθηγουμένου της Αυτοκρατορικής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Λιβέρη και του Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Παπαχατζή, ενώ το ψαλτήριο τίμησαν γυναίκες μόνο. 
     Ο άξιος Εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής, παραστέκει πανταχού παρών για κάθε χρεία των προσκυνητών. 
     Τέλος, όλοι σχεδόν οι εκκλησιασθέντες κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, προσκυνώντας με βαθιά ευλάβεια του Χέρι του Αγίου της Συγγνώμης. 
     Το σεπτό Λείψανο θα αναχωρήσει από τη Νέα Ερυθραία για τη Ζάκυνθο αύριο, Τετάρτη 22 Μαΐου, αφού πρώτα ευλογηθούν ένας-ένας όσοι είναι παρόντες!



 































Δεν υπάρχουν σχόλια: