e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ [video]



Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος έκανε ήδη τις πρώτες του δηλώσεις, μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη. Δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Σήμερα ήταν μια πολύ σημαντική μέρα, διότι η Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να πληρώσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία χηρεύει λόγω της οικειοθελούς παραιτήσεως του προκατόχου μου και εξέλεξε την ελαχιστότητά μου ως διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου

Είμαι πολύ συγκινημένος και θυμάμαι την ημέρα που ήρθα, που επέστρεψα μάλλον στην Κωνσταντινούπολη, μετά που είχα φύγει από παιδί… Ήρθα για να υπηρετήσω τον Πατριάρχη μας. Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος μόλις είχε εκλεγεί.

Υπηρέτησα την Μητέρα Εκκλησία εδώ, σε αυτή την αυλή, που λέγεται Πατριαρχική Αυλή, με πολλή αφοσίωση. Έβαλα όλη μου την δύναμη, όλο μου τον εαυτό και σήμερα μου αναθέτει μία πολύ εμπιστευτική αποστολή ο Πατριάρχης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: