e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Η εορτή της Αναλήψεως στο Κίεβο, υπό τον Επιφάνιο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πρωί Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2019, στον χρυσότρουλο Ναό της Μονής του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου, για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου Ιησού, λειτούργησε ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιεπίσκοπο Vyshgorod Αγάπιο και πολλούς Κληρικούς. Κατά την διάρκεια της εορτής έγινε και χειροτονία Διακόνου.

















































«Ми покликані не тільки носити назву християнина, а підтверджувати й виявляти це своїми діями та вчинками в реальному житті», – Митрополит Епіфаній

06 Червня 2019

6 червня 2019 року Православна Церква святкує Вознесіння на небеса Господа нашого Ісуса Христа.

Ця подія відбулася на Оливній горі, що неподалік від Єрусалиму. Свідками вознесіння Христа були апостоли та Богородиця, про що розповідається в Євангеліях від Марка та Луки, і в Діяннях святих апостолів.

Звершивши Свій земний подвиг, Ісус Христос вознісся на небо, сів праворуч Бога Отця, тим самим вознісши нашу людську природу до Божественної оселі.

У день свята Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Напередодні, 5 червня ввечері, Предстоятель помісної Української Православної Церкви відслужив всенічне бдіння.

Його Блаженству співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, головний капелан НГУ прот. Іван Михайлишин, капелан з Естонії Сарапік Айвар та всечесна братія Золотоверхої обителі.

За Божественною літургією Блаженнійший владика звершив дияконську хіротонію над студентом КПБА Олексієм Мельніченком.

Предстоятель звернувся з архіпастирським словом і привітав парафіян кафедрального собору, а з ними й усіх вірних зі святом Вознесіння.

«Сьогодні ми, святкуючи це величне свято Вознесіння Господнього, радіємо. Хоча учні, коли побачили, що Ісус Христос ніби покидає їх, возносячись на небо, спочатку були охоплені сумом. Але Господь сказав, що Він буде повіки, бо Він є Главою Церкви, яку Він створив, і до кінця віку Він буде опікуватися тими послідовниками, які називають себе християнами. І всі ми носимо це високе ім’я християнина. Ми покликані не тільки носити цю назву, а підтверджувати її своїми діями та вчинками в реальному житті: бути добрими та проявляти любов до своїх ближніх», – сказав Предстоятель Православної Церкви України.

Богослужіння завершилося подячним молебнем, після якого Митрополит Епіфаній привітав причасників із прийняттям святих Христових Таїн та благословив усіх присутніх у храмі.

Прес-служба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: