e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Βιδινίου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου


Γράφει ο π. ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, Sveto Riboloff, κάνει μια βαριά καταγγελία σχετικά με το γράμμα που αυθαιρέτως και αντικανονικώς, εν αγνοία του Πατριάρχου και της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρίας, απέστειλε προς τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καθηγητού, ο Μητροπολίτης Δανιήλ δεν είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας, οπότε αναζητείται ο... συγγραφέας της επιστολής... Ο κ. Riboloff βάσιμα υποψιάζεται ότι το πιθανότερο είναι η επιστολή να γράφτηκε στο εξωτερικό, κάπου... υπερβορείως, και απλά ο πειθήνιος εκτελεστής των διαταγών της Μόσχας κ. Δανιήλ έβαλε την υπογραφή του...

Ακόμη πιο συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει βουλγαρική ιστοσελίδα για τον βίο και την πολιτεία, με έμφαση στο παρελθόν, του Μητροπολίτου Βιδινίου, σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα με τίτλο: "Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΙΔΙΝΙΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - Ο Μητροπολίτης είναι δεσμευμένος να προστατεύει τα ρωσικά συμφέροντα αγνοώντας τα βουλγαρικά"...

Εκτός των άλλων που αναφέρονται στη σχέση του Μητροπολίτη με τη Μόσχα, η ιστοσελίδα αφήνει σοβαρά υπονοούμενα για την εμπλοκή του κατά το παρελθόν στη δολοφονία ενός "ιερέα" της τότε σχισματικής Εκκλησίας του Ποιμένος (!!!), ενώ είναι γιος πρώην ηγετικού στελέχους του Κομμουνιστικού Καθεστώτος της Βουλγαρίας... Το δημοσίευμα βρίσκεται ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: