e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Η (συμπτωματική;) σχέση του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο [video]


Υπάρχουν συμπτώσεις στην πίστη μας; Απαντήστε μόνοι σας, αφού δείτε το ακόλουθο βίντεο για την παράδοξη σχέση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον νέο Όσιο της Ορθοδοξίας Ιάκωβο τον Τσαλίκη!
     Το βίντεο προέρχεται από την Ευχαριστιακή Σύναξη στη Μονή του Οσίου Δαβίδ Ευβοίας, όπου είναι θαμμένος ο Όσιος Ιάκωβος, πριν λίγες ημέρες, στις 30 Μαΐου 2019! 
     Το τάµα του νέου Ποιµενάρχη της Αµερικής αφορά στην ιδιαίτερη ευλάβεια που τρέφει προς τον Οσιο Ιάκωβο Τσαλίκη και µε τον οποίο είχε µία προσωπική εµπειρία. Εµφανίστηκε στη ζωή του πριν ακόµα αγιοκαταταχθεί και µάλιστα µε έναν τρόπο θαυµατουργικό, ενώ εξακολουθεί ακόµη και σήµερα, όπως αναφέρει ο ίδιος, «να τον αισθάνεται ‘’ζωντανό’’». 
     Ωστόσο, αυτό που συγκινεί περισσότερο τον Αρχιεπίσκοπο είναι ότι ακόµα και την τελευταία στιγµή, λίγο πριν µπει στη Σύνοδο για να διαβάσει το Μεγάλο Μήνυµα της εκλογής του, έγινε ένα µικρό θαύµα και άλλο ένα σηµάδι εµφανίστηκε... 
     «Ο κωδικογράφος της Συνόδου µου έφερε την τελευταία εκκλησιαστική πράξη που έπρεπε να υπογράψω µε την ιδιότητά µου ως µητροπολίτης Προύσης. Η τελευταία µου υπογραφή στον Κώδικα του Οικουµενικού Πατριαρχείου ήταν η πράξη αγιοκατάταξης του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη. Και επειδή πιστεύω ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι τυχαίο, νιώθω ότι ήταν ένα καλωσόρισµα του Αγίου, τη στιγµή που είχα εκλεγεί παµψηφεί Αρχιεπίσκοπος Αµερικής. Ηταν ένα ακόµη σηµάδι για µένα ότι είχα τις ευχές και τις προσευχές του και θέλω πριν αναλάβω τα καθήκοντά µου να προσκυνήσω τον τάφο του, να λειτουργήσω στο µοναστήρι του και να έχω την ευχή του», αναφέρει συγκινηµένος ο κ. Ελπιδοφόρος. Όπως εξηγεί, ο Γέροντας εµφανίστηκε κάποια στιγµή στον ύπνο του, χωρίς όµως να γνωρίζει ποιον κληρικό είδε, απλώς συγκράτησε τη µορφή του. «Κάποιες µέρες µετά είδα τυχαία µια φωτογραφία του και τότε θυµήθηκα ότι ήταν ο ιερέας που είχα δει στον ύπνο µου. Ήταν µια ευλογία του Θεού, µια ιδιαίτερη προσοχή του Αγίου για µένα», καταλήγει ο Αμερικής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: