e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Επίσκεψη στο Φανάρι της νέας Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στην Πόλη


Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη, 16 Ιουλίου, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη Daria Darnell.

Η κυρία Darnell έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για θέματα της ζωής και των πρωτοβουλιών της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, για την Ομογένεια και γενικότερα για τους Ορθοδόξους πιστούς στην Τουρκία, αλλά και για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, με αφορμή και την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Αμέσως μετά, η νέα Γενική Πρόξενος ενημερώθηκε για την ιστορία και τα κειμήλια του πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού από τον Πατριαρχικό Διάκονο Ιάκωβο.

Photo: Nicholas Manginas / Ecumenical Patriarchate

Δεν υπάρχουν σχόλια: