e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Το σεπτό Χέρι του Αγίου Διονυσίου ευλόγησε το "Αληθώς" και το Μπανάτο


Πολλή συγκίνηση και βαθιά κατάνυξη προκάλεσε μεταξύ των Ενοριτών μας (κάτι που συζητείται σήμερα μ' ευχαρίστηση και νοσταλγία), ο ερχομός για προσκύνημα τής τιμημένης και χαριτόβρυτης Χειρός του Προστάτη και Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου, του θαυματουργού, κατά τον Αγιασμό των δράσεων του 9ου κύκλου δράσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», το δειλινό της Παρασκευής, 30ής Αυγούστου 2019, στον ευκτήριο οίκο της Παλαιάς Βλαχέραινας της Ενορίας μας!

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πολλοί από εκείνους, που δεν παραβρέθηκαν στην εν λόγω σημαντική Παρουσία του Αγίου της Συγγνώμης ανάμεσά μας, για διάφορους λόγους ο καθένας, εκφράζουν τώρα την ειλικρινή λύπη και στενοχώρια τους για το ότι «ήρθε στην αυλή, στην πόρτα μας, στο ίδιο μας το σπίτι το Άγιο Κορμάκι και δεν κατορθώσαμε να παρασταθούμε»... 

Αναθυμούμαστε εδώ ότι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην αγιαστική χάρη των ιερών Λειψάνων, γράφει ότι ακόμη και ο αέρας, όπως και η σκόνη, που αγγίζουν τα λείψανα είναι αγιασμένα όλα, οπότε ήταν απολύτως δικαιολογημένα τα βουρκωμένα μάτια και η έκδηλη χαρά όλων μας γι’ αυτή την ευλογημένη Παρουσία! Το Λείψανο του Αγίου Διονυσίου, λοιπόν, αγίασε το φυσικό περιβάλλον και τις ψυχές Μπανατιωτών και φίλων μας, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά μας, στον ευφρόσυνο και κατάφυτο προαύλιο χώρο της παλαιάς Βλαχέραινας, στο πλαίσιο της Γιορτής Οικολογίας του "Αληθώς", εν όψει μάλιστα της Εκκλησιαστικής Ημέρας Περιβάλλοντος, την 1η Σεπτεμβρίου, όπως έχει καθιερώσει από 30ετίας το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας μας εκφράζεται και από αυτή τη θέση θερμότατη ευχαριστία στον Καθηγούμενο της Ιεράς Αυτοκρατορικής και Κοινοβιακής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη, για την ενεργοποίηση, για 9η φορά φέτος, της υψηλής αυτής Επίσκεψης!

[Κείμενο: π. Π. Κ. | Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]








Δεν υπάρχουν σχόλια: