e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Κιέβου Επιφάνιος: «Λάβαμε την πνευματική ελευθερία που ονειρευόμασταν, που είχαμε ζητήσει από τον Θεό»


Πλήθη πιστών με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο
στην Εορτή του Προφήτη Ηλία στο Ντούμπνο της Ουκρανίας

Πλήθη ευσεβών Ορθοδόξων Ουκρανών προσήλθαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Προφήτη Ηλία που κοσμεί την πόλη Ντούμπνο, στην περιοχή Ρίβνε της δυτικής Ουκρανίας, σήμερα 2 Αυγούστου 2019 (20 Ιουλίου με το Ιουλιανό Ημερολόγιο), για να εορτάσουν την Μνήμη του πυρφόρου και ζηλωτού Προφήτου.


Προεξάρχων της Ιεράς Πανηγύρεως ήταν ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο οικείος Επίσκοπος, Αρχιεπίσκοπος Ρίβνε και Όστρο κ. Ιλαρίων, ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιβτσί και Χοτίν κ. Γερμανός και ο τοπικός Ιερός Κλήρος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος απηύθυνε λόγους πατρικούς και επιστηρικτικούς στους πολυάριθμους πιστούς. Αφού συνεχάρη όλους επί τη εορτή του Ιερού Ναού του Προφήτου Ηλιού επεσήμανε τη σπουδαιότητα και την αξία της πίστεως, φέροντας ως παράδειγμα τη ζωή και το έργο του Προφήτη Ηλία, ο οποίος υπεραμύνθηκε με ζήλο της πίστεως στον αληθινό Θεό χίλια σχεδόν έτη πριν από την έλευση του Σωτήρος Ιησού Χριστού.

Επίσης, ο Μακαριώτατος κάλεσε τους πιστούς να δοξάσουν τον Θεόν που άκουσε τις προσευχές του ευσεβούς Ουκρανικού Λαού και εκπλήρωσε το πάγιο αίτημά του για μια ανεξάρτητη Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Θεός εισακούει τις προσευχές μας και τις κατευθύνει στο αγαθό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παρελθόντος έτους προσευχηθήκαμε με ειλικρίνεια ο Κύριος να χαρίσει στην Εκκλησία μας την ενότητα. Και την λάβαμε. Λάβαμε την πνευματική ελευθερία που ονειρευόμασταν, που είχαμε ζητήσει από τον Θεό. Ο Κύριος εισήκουσε τις δεήσεις μας και μας έδωσε αυτόν τον χρόνο τον πολυαναμενόμενο Συνοδικό και Πατριαρχικό Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Πληροφορίες από την Υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου
της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: