e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Κληρικός της εν Ουκρανία νέας Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου


Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Έχει γίνει θέμα και είδηση ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός δέχτηκε Ιεράρχη της Ρωσικής Εκκλησίας. Πού άραγε βρίσκεται η είδηση ή το μεμπτό; Ως Ιεράρχης των Νέων Χωρών, διατηρώντας μάλιστα άκοπο ομφάλιο λώρο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν έχει εχθρότητα με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Εκείνο διέκοψε την κοινωνία με τον Πρώτο των Ορθοδόξων, οδηγούμενο -φευ!- στην αυτοαπομόνωση. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αντίθετα, συνεχίζει να αναφέρει τον Πατριάρχη Κύριλλο στα Δίπτυχα.

Όπως όμως δέχεται τον εκ Ρωσίας Ιεράρχη ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός, άλλο τόσο και με πολλή θερμότητα δέχεται τον π. Νικόλαο, κληρικό εκ της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μάλιστα δε ανήκοντα στον Σεβ. Μητροπολίτη Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve κ. Αλέξανδρο. 

Όπως μαρτυρά το βίντεο που δημοσιεύουμε, ο άγιος Διδυμοτείχου δέχεται αυτόν και την πολύτεκνη οικογένειά του φιλόστοργα και φιλόξενα, έχει τον ιερέα πλάι του στη θεία Λειτουργία (στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019), ο ίδιος μεταφέρει τους φιλοξενουμένους του με το αυτοκίνητο, κυρίως όμως κάνει και δηλώσεις στην κάμερα, μες από τις οποίες αποστέλλει χαιρετισμό αγάπης στην εν Ουκρανία Εκκλησία και στον Μητροπολίτη Αλέξανδρο. 

Δείτε το βίντεο και τις σχετικές φωτογραφίες που ακολουθούν:








Δεν υπάρχουν σχόλια: