e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Κοινότητα Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου




ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Το πρωί της Κυριακής ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ι.Ναό της Κοινότητας Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου.

Μετά την απόλυση τον Παναγιώτατο καλωσόρισαν ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, και η κ.Δέσποινα Φιλίππου, πρώην Διευθύντρια της Ζαππείου Σχολής, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Ο Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής και στη σχέση των χριστιανών, και ιδιαιτέρως των πιστών της Πόλεως, με την Υπεραγία Θεοτόκο. Συνεχάρη δε για το έργο τους τον Μητροπολίτη Ειρηναίο, τον εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καισάριο Χρόνη, και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: