e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η Χειροτονία του Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου


16.10.2019 | Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Η χειροτονία του Επισκόπου Ρωγών τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ παρέστησαν Αρχιερείς, κλήρος και λαός.

Ο νέος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος στον χειροτονητήριο λόγο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ ευχαρίστησε Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς για την παρουσία τους, αλλά και όσους του στάθηκαν σε δύσκολες περιόδους της ζωής του.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος κατά την αντιφώνησή του θέλησε να επαναλάβει ότι «στην πορεία της ζωής μας, είτε έχουμε δυσκολίες και προβλήματα, είτε ώρες χαράς από πίσω βρίσκεται πάντα η αγάπη του θεού, που με αυτόν τον τρόπο σφυρηλατεί τον χαρακτήρα μας».

Κάλεσε, επίσης, τον νέο Επίσκοπο να συνεχίσει το πνευματικό του έργο, το οποίο θα είναι διπλό, δηλαδή από τη μία το λειτουργικό και από την άλλη το κοινωνικό, αφού, όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, του αναθέτει την μέριμνα των ιδρυμάτων της Εκκλησίας. «Τον πόνο και την ταλαιπωρία των ανθρώπων αγωνίζεται η Εκκλησία και η Αρχιεπισκοπή να τα καλύψει, ώστε να κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «τα ιδρύματα της Εκκλησίας χρειάζονται μία εποπτεία, μία προσέγγιση, γι’ αυτό αυτή η ανάγκη με αναγκάζει να σε οδηγήσω επικεφαλής αυτού του έργου της αγάπης. Καλείσαι, λοιπόν, μετά από πολλούς σταθμούς και ταλαιπωρίες στην πορεία σου να ασχοληθείς και με αυτό το έργο». Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος συμβούλευσε τον Επίσκοπο Ρωγών χαρές και λύπες να τα εναποθέτει στην Αγία Τράπεζα, διότι, όπως τόνισε «η Αγία Τράπεζα είναι η παρηγοριά μας, από αυτήν ξεκινούμε κ σε αυτήν καταλήγουμε».


















Δεν υπάρχουν σχόλια: