e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Πρώτη η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας - 7 οι διαφωνούντες


Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνώρισε στον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, το προνόμιο να χειρισθεί την αναγνώριση της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος εισηγήθηκε την όντως αναγνώριση κι έτσι η Ελλαδική Εκκλησία είναι η πρώτη που προβαίνει σε τέτοια ιστορική ενέργεια!

Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, επτά ήταν οι Ιεράρχες οι οποίοι ζήτησαν αναβολή της απόφασης: Οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρυστίας κ. Σεραφείμ, Ηλείας κ. Γερμανός, Δρυινουπόλεως κ. Ανδρέας, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Μεσογαίας κ. Νικόλαος και Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Ο Σεβ. Κερκύρας, που έχει τις δικές του ενστάσεις, απουσίαζε αιτιολογημένα.

Αναμένουμε το επίσημο Ανακοινωθέν της Συνόδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: