e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Βασιλιά της Σουηδίας και άλλες επαφές στην Ουψάλα


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, απηύθυνε ομιλία προς την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Εκκλησίας της Σουηδίας, στον Καθεδρικό Ναό της Ουψάλας, παρουσία του Βασιλέως της Χώρας Καρόλου ΙΣΤ’ Γουσταύου, της διαδόχου του Θρόνου, Πριγκιπίσσης Βικτωρίας, του Προέδρου του Κοινοβουλίου Andreas Norlen, της Αρχιεπισκόπου Ουψάλας Antje Jackelén, Αρχηγού της Εκκλησίας της Σουηδίας, επισκόπων κ.α.
Ο Πατριάρχης είχε, στη συνέχεια, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Βασιλέα Γουσταύο, την Πριγκίπισσα Βικτωρία και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Andreas Norlen. 
Με αυτές τις επίσημες συναντήσεις ο Πατριάρχης ολοκλήρωσε την επίσκεψή Του στην Σουηδία και αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη. 
[πηγή: Φως Φαναρίου]





Δεν υπάρχουν σχόλια: