e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Εσπέρια Θρονικής Εορτής 2019 υπό τον Αλεξανδρινό Προκαθημένο. Ευχαριστίες Κιεβινών προς Θεόδωρον [photos - video]


Εσπέρας 29ης Νοεμβρίου 2019, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, για την εόρτιο Εσπερινό της Θρονικής Εορτής του Φαναρίου, εν όψει της αυριανής μνήμης του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Χοροστάτησε ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.










Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι -πλην του οικείου Αυθέντου και Δεσπότου, Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄- πλήθος Ιεραρχών εκ περάτων της οικουμένης, όπως και Αντιπροσωπεία της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μέλος της οποίας (συγκεκριμένα ο Ζόρια Ευστράτιος) προσεφώνησε θερμά τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.


Εκείνος ακολούθως ανταπέδωσε λόγους θερμούς και συγκινησιακά φορτισμένους, επισημαίνοντας ότι διατηρεί παλαιά αγάπη του προς την Ουκρανική Εκκλησία και Παράδοση, δεδομένου ότι επί δεκαετίαν έζησε ως Έξαρχος των Αλεξανδρινών στην Οδησσό.














Δεν υπάρχουν σχόλια: