e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ζάμπιας Edgar Lungu


Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα, 1η Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ζάμπιας Εξοχ. κ. Ένταγκαρ Λούνγκου. Το κλίμα ήταν θερμό και αποδοτικό! 

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το επιτελούμενο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο, για την επικείμενη ποιμαντική επίσκεψη του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θροδώρου Β΄ στη Ζάμπια τον Φεβρουάριο του 2020 και για τις δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας σε συνδυασμό με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, κυρίως κατά το τρέχον έτος το αφιερωμένο στους Πρόσφυγες.

Ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος ανέφερε ότι αναμένει με πολλή χαρά τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο στη χώρα.



Ο Έντγκαρ Λούνγκου (γενν. στις 11 Νοεμβρίου 1956) είναι ο 6ος Πρόεδρος της χώρας από τον Ιανουάριο του 2015. Επί προεδρίας του Μάικλ Σάτα, ο Λούνγκου υπηρέτησε ως υπουργός Δικαιοσύνης και ως υπουργός Άμυνας. Έπειτα από τον θάνατο του Σάτα, τον Οκτώβριο του 2014, ο Λούνγκου πήρε το χρίσμα από το κόμμα του Σάτα, το Πατριωτικό Μέτωπο, για τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Στις εκλογές επικράτησε με μικρή διαφορά του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Χακαΐντε Χιτσιλέμα και ορκίστηκε στο ύπατο αξίωμα της χώρας στις 25 Ιανουαρίου 2015. Επανεξελέγη για πλήρη θητεία πέντε ετών το 2016. Ο Λούνγκου είναι παντρεμένος με την Έστερ και έχουν 6 παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: